Mindful Pilates is geboren

Ik vertel je graag meer over Mindful Pilates. Maar eerst wil ik je vertellen hoe het is geboren. 

Mindful Pilates is een rustige slow pilates les dat heel ontspannend werkt en tegelijkertijd je diepe spieren versterkt.

𓇼𓇼𓇼Hoe is Mindful PIlates ontstaan? 𓇼𓇼𓇼


Ik probeerde te bewegen, te sporten, gezond bezig te zijn. Als ieder ander deed ik mijn best. Maar elke keer liep ik tegen hetzelfde aan. Mijn motivatie was niet het probleem. Het was iets anders...

Ik deed mijn best en elke keer moest ik na 3 tot 4 weken (soms eerder soms wat later) weer stoppen. Ik zat dan met ontiegelijk veel pijn weer thuis. Ik kon niks meer doen. Bijna niet meer normaal bewegen. Ik had pijn. Heel veel pijn.
.
Ik snapte het niet. Als je het blijft doen, blijft bewegen, dan word je toch steeds sterker? En dan wordt de pijn toch minder? Waarom lukt het niet??! En hup na een hersteltijd, ging ik er weer tegen aan. Jaar in jaar uit. Met hetzelfde resultaat.

Ken je het gezegde, zelfs een ezel stoot zijn hoofd niet 3 keer tegen dezelfde steen? Nou, ik begon iets door te hebben, namelijk dat er iets moest veranderen. Dus ik ging op zoek, naar informatie. Bewegen met pijn. Bewegen ondanks pijn. Pijnvrij bewegen. Hoe te sporten met pijn. Na langgggg zoeken kwam ik bij Pilates Past terecht in Utrecht. Sanne is een fysiotherapeut en gaf pilates lessen voor mensen met (spannings) pijn.  Dat was nieuw! Eindelijk iemand die het begrijpt en ook de tools heeft hoe ermee om te gaan om die vicieuze cirkel te doorbreken. Ze noemt het Pilates Past!

Ik was verkocht. Vergis je niet. Ook dit was niet makkelijk. En het deed ook pijn. Maar dit was ander soort pijn. Dit was spierpijn. Spierpijn van het loslaten van spierspanning en pijn om mijn aangeleerd gedrag van altijd gespannen spieren te leren ontspannen. Ja het was zwaar, het was moeilijk maar het klopte gewoon. Mijn lichaam kon weer met mij communiceren en in Pilates Past bij Sanne leerde ik naar mijn lichaam te luisteren.

Het heeft even geduurd, maar ik was eruit. Mijn journey was al een tijd lang bezig. Ik was verkocht. Nadat ik mijn aerial yoga teachers training heb gevolgd, heb ik ook de teachers training Pilates bij Sanne gevolgd. Met mijn persoonlijke ervaringen met dagelijks pijn, de mooie lessen yoga in de doeken en de Pilates Past heb ik Mindful Pilates ontwikkelt. Zie zo dat was gedaan =)

 

#nina_perveencoach

#mindful #pilates #zoomles #spierspanning #ontspannen #stressvrij #bekkenbodem #postnataal #prenatalpilates #buikademhaling #bellybreathing #ademvrij #destress #stress #stressrelief #mindbodyconnection #mentalhealth #selfcare #naturalhealing

 

#pijnvrij #fysiotherapie #rugpijn #fysio #massage #pijn #chronischepijn #bindweefsel #schouderpijn #bewegen #klachtenvrij #sportmassage #pijnisfijn #sport #fibromyalgie #fasciatherapie #rugklachten #amsterdam #blessure #lagerugpijn #bindweefselmassage #ontspanning #fascia #nervusvagus #polyvagaltheory #ikdoehetlekkerzelf #ytu #vagusnerve #bekken #bhfyp

Reactie schrijven

Commentaren: 0