Zwangerschaps pilates

Gefeliciteerd met je zwangerschap!

Wat fijn dat je kiest om goed voor je lijf te zorgen en voor je baby in je buik! Je kunt zwangerschapspilates in Amsterdam volgen met ZOOM groepslessen of ZOOM privélessen.

 

 

Zwangerschapspilates focust op de beheersing van je spieren. Het heeft vooral effect op je bewustwording en kracht van de spieren rondom je bekkengebied. Tijdens je zwangerschap heb je een toenemend gewicht dat gedragen moet worden. Dat vergt veel kracht en uithoudingsvermogen van de spieren rondom je bekken. Door zwangerschapspilates vergroot je de controle op je spieren en blijf je zo fit en vitaal mogelijk.

De nadruk bij zwangerschapspilates ligt op de diepe buikspieren en de bekkenbodemspieren. Je leert de spiergroepen die je inzet tijdens je bevalling bewust gebruiken. Zwangerschapspilates is daarnaast een effectieve manier om na je bevalling het herstel te bevorderen. Aan het begin van je zwangerschap zal de nadruk liggen op een goede stabilisatie van je rug en bekken. Dit is de basis voor een goede houding tijdens de rest van je zwangerschap.

Zwangerschaps Aerial Yoga

Laatste trimester

Je kent zwangerschapsyoga vast, ken je ook zwangerschaps-aerialyoga?

  

 

Dit zijn de weken waarin jij en je baby het hardst groeien. Het wordt vaak zwaarder voor veel vrouwen. En je voelt heel goed aan dat je meer naar binnen wilt keren. Mijn beste tip als moeder is dan ook om goed naar je lichaam te luisteren en het rustiger aan te doen. Als pilates net iets meer vergt dan wat je kunt geven, is het ontzettend fijn om in die laatste weken 1 maand aerial yoga zwangerschap te volgen. Hier word je volledig gedragen door het doek en is het hierdoor makkelijk om te ontspannen. Je volgt dan 1 op 1 les met mij in Amsterdam zuidoost. We prikken samen de dag & tijd. 

Foto door Gustavo Fring via Pexels zwangerschaps aerial yoga
Foto door Gustavo Fring via Pexels zwangerschaps aerial yoga
Foto door freestocks.org via Pexels zwangerschaps pilates
Foto door freestocks.org via Pexels zwangerschaps pilates